Zakelijke bijeenkomst in het groen?

Zakelijke bijeenkomsten kunnen soms eindeloos duren zonder dat het ergens toe leidt. Eén van de oorzaken van een inspiratieloze zakelijke meeting is de verkeerde keuze van ruimte, locatie of omgeving. Wil jij het anders aanpakken? Maak jouw zakelijke bijeenkomst effectiever en vooral een stuk creatiever door te kiezen voor een natuurlijke omgeving in het groen. Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer mensen dichterbij de natuur staan dit inspireert en een positief effect heeft op het stressgehalte. En dit merk je tijdens je bijeenkomst: Wedden dat je versteld staat van de output van de deelnemers? 

Kan jouw zakelijke bijeenkomst effectiever?

Jazeker! Door veel medewerkers wordt bijvoorbeeld de wekelijkse vergadering vaak gezien als tijdsverspilling. Zonde, want een goede bijeenkomst kan juist erg waardevol zijn. Een mooi moment om even de koppen bij elkaar te steken en ervoor te zorgen dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan. Het is dan ook vaak de manier waarop een bijeenkomst wordt ingestoken die bepaalt of deze productief is of niet. Zo worden bijeenkomsten vaak gehouden binnen de welbekende kantoormuren en zonder vooraf een duidelijk doel te stellen. De vergadering die wekelijks vooraf al vast in de agenda staat zorgt niet direct voor het urgentiebesef van de meeting bij je collega’s. Breek die gewoonte door eens te kiezen voor een externe locatie. Even weg uit de bekende omgeving. Nieuwe prikkels en vooral creatieve output. Je collega's zullen direct de urgentie van je bijeenkomst voelen!

Kennissessies afgewisseld met leuke outdoor-activiteiten

Effectiever vergaderen

Er zijn tal van oplossingen te bedenken om een bijeenkomst of vergadering effectiever in te richten. Dit betreffen kleine maar ook grote aanpassingen. Een wat grotere, maar zeker effectieve aanpassing is het kiezen van een nieuwe omgeving. Een nieuwe vergaderlocatie versterkt direct het belang van je bijeenkomst. Kies niet voor de standaard ruimte op kantoor, maar plan een vergadering in een inspirerende omgeving. Vergaderen in de natuur kan je daarbij extra inspireren. Blijkt je bijeenkomst met nieuwe inzichten opeens zeer nuttig te zijn!

Voordelen van een bijeenkomst in de natuur

  • Je bent weg uit de dagelijkse omgeving, wat direct zorgt voor nieuwe energie bij medewerkers;
  • Vergaderen in de natuur werkt zeer inspirerend. Een inspirerende omgeving zorgt voor een creatieve kijk op zaken;
  • Uit onderzoek blijkt dat men beter met stress omgaat in een groene omgeving. Medewerkers voelen zich meer ontspannen en maken hierdoor betere keuzes;
  • Zorg voor afwisseling in je programma met leuke activiteiten om iedereen scherp en betrokken te houden. Denk bijvoorbeeld aan; wandelen, mountainbiken of beklim met het hele team de klimwand. Ook nog eens goed voor de teambuilding!
  • Je hoeft niet bang te zijn voor storende factoren, zoals andere gesprekken in de gang of belangrijke mailtjes die niet over de vergadering gaan;
  • Op een externe locatie wordt je volledig ontzorgd. Of het nu gaat om de hapjes en/of drankjes, de techniek of andere hulpmiddelen;
  • Buiten de kantooromgeving vergaderen geeft voldoende tijd om te vergaderen. De dag (of het dagdeel) is volledig ingepland voor deze vergadering en collega’s hebben niet de mogelijkheid om andere afspraken in te plannen;
  • Je bijeenkomst spreiden over meerdere dagen? Ook dat is geen probleem! Blijf gerust overnachten. Zo start je de volgende weer helemaal fris en fruitig.

Een bijeenkomst op een externe locatie

Naast dat een bijeenkomst in het groen effectiever is dan in een standaard vergaderruimte op kantoor, brengt vergaderen op locatie nog andere voordelen met zich mee. Zo hoef je je helemaal niet druk te maken over bijvoorbeeld de voorbereidingen, benodigde faciliteiten of een goede lunch. Kies een locatie die centraal gelegen is voor medewerkers uit het hele land of zorg voor mogelijkheden om te overnachten. Desgewenst kan je een vergaderdag ook uitbreiden met een teambuildingsdag of inspirerende heisessie in het groen. Werk en avontuur met elkaar combineren is immers helemaal van nu! Kortom, mogelijkheden te over om een succesvolle zakelijke bijeenkomst te plannen in de natuur. Geïnteresseerd in De Werelt Garderen als vergaderlocatie of moeten we meedenken over een leuk dagprogramma?

Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op Bekijk de arrangementen
  • Deel dit bericht